SOSYAL MEDYADA ETKİLEŞİM ALMANIN 3 ŞARTI

Sosyal medya, her geçen gün hayatımızdaki önemini arttıran bir platformdur. Sosyal medyanın amacı aslında etkileşimi arttırarak daha fazla kişiye ulaşmaktadır. Bu etkileşimler hedefe göre; iş, bilinirlik, satış gibi geri dönüşler sağlar.
Sosyal etkileşim, sosyal medya performansını etkileyen bir ölçümdür. Sosyal medya profilinin diğer sosyal medya üyeleri arasındaki iletişime etkileşim denir. Bu etkileşimler kullanılan sosyal medya platformlarına göre değişmektedir. Örneğin Twitter’da retweet sayısı, Instagram’da erişim ve beğeni sayısı, Facebook’ta yorum sayısı gibi istatistikler etkileşimi etkilemektedir.
Sosyal platformlarda işletme hesaplarının marka bilinirliği arttırması, hedef kitlesine hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için sosyal medya etkileşimine önem vermesi gerekir. Peki sosyal medyada etkileşim almanın olmazsa olmazı 3 şartı nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım.

Kullanıcı Yorum ve İçeriklerine Profilde Yer Vermek.

Sosyal medya kullanıcıların çoğu ürün hakkında yapılan yorumlardan etkilenmektedir. Bu yüzden ürün hakkında yapılan yorumlara sosyal medya profillerinde yer vermek son derece önemlidir.
Takipçi yoluyla etkileşimi arttırmak için;
Paylaşımlara yapılan yorumlara cevap vermek
Ürün veya hizmet hakkında kullanıcılara sorular sormak
Ürün veya hizmet ile ilgili gerçek kişilerin deneyimleri profilde paylaşmak.

Özgün Görsel ve Videolar Kullanmak.

Günümüzde özgün görsel içeren sosyal medya içerikleri kullanıcıların her zaman ilgisini çekmektedir. Sosyal medyada farklı ve dikkat çekici içerikler paylaşarak etkileşimi arttırmak mümkündür. Instagram’da Reels paylaşarak, Facebook’ta görsel paylaşarak etkileşim arttırılabilir.

Hashtag Kullanımı.

Hashtag kullanımı, sosyal medya etkileşimini artırmanın en etkili yollarından biridir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, doğru hashtag kullanımıdır. Kullanılan Hashtagler, marka ve hedef kitle alakalı olmalıdır. Hashtag kullanılırken Hashtagler;
Hedef kitle ile ilgili olmalı.
Gönderi ile alakalı olmalı.
Kolay ve basit olmalı.
Arama potansiyeli yüksek olmalı.
Trend Hashtagler olmalıdır.

Sosyal Medya Etkileşimi Neden Önemlidir

Dünya genelinde sosyal medya kullanan 3,8 milyar kişi bulunmaktadır. Bu kadar çok kullanıcısı bulunan sosyal medyada haliyle etkileşim son derece önemlidir.
Sosyal medya etkileşimi, pazarlamada etkili rol oynamaktadır. Bunun dışında sosyal medyada markanın görünür olmasına, web site trafiğini arttırmada etkili rol oynamaktadır.