TAKİPÇİ KAYBETMENİN 5 YOLU

Günümüzde sosyal medya hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. ortalama 10 insandan 9’u sosyal medya kullanmaktadır. Öyleki takipçi ve beğeni sayısı için insanlar sosyal medya kullanmaya başladı.
Durum böyle olunca sosyal medyada takipçi sayısı önemli bir hal haline geldi. Peki sosyal medyada neden takipçi kaybederiz. Gelin hep birlikte bakalım.

Nadiren veya Sık Sık Paylaşım Yapmak

Sosyal medyada takipçi kaybetmeye başladığınızı fark ettiyseniz bunun nedeni gönderi paylaşım sıklığı olabilir.
Sık paylaşım yapmak takipçilerinizi sıkabilir ve sizi takipten çıkabilir. İçerik planına uyarak düzenli paylaşım yapmak takipçileriniz ile etkileşiminizi arttırır.

Dikkat Çekici Olmayan Görseller Kullanmak

Takipçilerinizin dikkatini çekmek istiyorsanız, dikkat çekici görseller kullanmalısınız. Kullandığınız görseller ile etkileşimi arttırabilirsiniz.

Sahte Takipçi Kullanmak

Sosyal medyada takipçi sayısının fazlalığı sosyal medya kullanıcılarının daha iyi hissetmesini sağlıyor. Bu yüzden bazı sosyal medya kullanıcıları ya takipçi satın alıyor ya da sahte takipçiler kullanıyor. Sahte takipçilere sahip olan sosyal medyaların etkileşimi her zaman düşüktür.
Sosyal medyada takipçi sayısını arttırmak istiyorsanız düzenli bir şekilde dikkat çekici görsellerle içerik paylaşmalısınız.

Hashtag Analizi Yapmamak

Sosyal medyada takipçi kaybetmek istemiyorsanız doğru bir hashtag analizi yapmalısınız. Paylaşacağınız içeriklere göre doğru hashtagler eklemek, takipçi sayınızı arttırır.
Kullanacağız hashtagler ile kullanıcıların karşısına çıkarsınız. Kullanıcılar içeriğinizi dikakt çekici bulursa sizi takibe alır.

Kopya İçerikler

Takipçi kaybetmenin belki en önemli sebebi kopya içeriklerdir. İçeriklerinizin kopya olması, açıklama yazılarının dikkat çekici olmaması takipçilerinizi kaybetmenize sebep olur.

Yukarıda sosyal medyada takipçi kaybetmeye neden olan 5 nedeni sıraladık. Eğer sosyal medyada takipçi kaybetmek istemiyorsanız düzenli bir şekilde özgün içeriklerle paylaşım yapmalısınız.