Google’da 1.Sırada Çıkmak

Google’da 1. Sırada çıkmak oldukça önemlidir çünkü çok iyi biliyoruz ki insanlar arama sonuç sayfalarında ilk sıralara bakıyor ve ilk sıralarda gösterilen sonuçlara tıklıyor. Bu yüzden markaların arama sonuç sayfalarında ilk sıralarda yer alması oldukça önemlidir. Peki markanız arama sonuç sayfalarında ilk sıralarda nasıl yer alır? Gelin hep birlikte bakalım.


Yapmamız gereken ilk şey SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çalışması yapmaktır. Devamında anahtar kelime optimizasyonu, özgün içerikler ve düzenli bir şekilde web site kontrolü.

SEO Çalışması

Google’da 1.sırada çıkmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey SEO uyumlu bir web site kurmanız veya mevcut web sitenizi SEO uyumlu hale getirmelisiniz. Bunun için anahtar kelime analizi yapmalısınız. Anahtar kelime analizi yaparak hedef kitlenizin hangi kelimeleri arayarak web sitenizi ziyaret edeceğini saptayabilirsiniz. Bu sayede web site trafiğini arttırabilirsiniz.

SEO çalışması yaparken bir diğer önemli konu web sitede kullanılan görsellerdir. Kullanılan görsel boyutu web site açılış hızını etkiler. Bu yüzden web sitenizde kullanacağınız görsellerin sıkıştırılarak kullanması son derece önemlidir.

Web siteniz için SEO çalışması yaparken kullandığınız H1, H2,… etiketleri de oldukça önemlidir. Web sitesi oluştururken web sitenizde H1, H2 H3, … etiketlerinin olmasına dikkat etmelisiniz.

Site içi SEO, site dışı SEO kullanarak web sitenize müşteri çekebilirsiniz. Site içi SEO, web sitenizin tüm sayfalarının SEO uyumlu hale getirilmesidir.

Site dışı SEO, başka sitelerden kendi web sitenize trafik çekmeyi sağlar.

Dikkat Çekici İçerikler

Web sitenizde yayınladığınız içerikler, Google’da 1. Sırada yer almanızı etkilemektedir. Kullanıcıların aradığı bilgilere yönelik ve SEO uyumlu bir şekilde içerik oluşturmak web sitenize gelen trafiği arttırır. İçerik oluştururken anahtar kelime optimizasyonuna dikkat edilmelidir. Anahtar kelime analizi yapılarak oluşturulan içerikler sizi arama sonuç sayfalarında üst sıralara yerleştirir.

Anahtar Kelime Optimizasyonu

Anahtar kelime optimizasyonu dikkat edilmesi gereken bir aşamadır. Hedef kitlenize göre belirlediğiniz anahtar kelimeler ile arama sonuç sayfalarında ilk sırada yer alabilirsiniz. Anahtar kelime optimizasyonu için kullanılan çeşitli araçlar mevcuttur. Bu araçları kullanarak kısa sürede hedef kitlenizi web sitenize çekebilirsiniz.

Web Site Kontrolü

Web sitenizi düzenli aralıklarla kontrol etmek, web sitenizi 1. Sıraya yükseltir. Bunun için Google’ın sunduğu Analytics ve Search Console’u kullanarak web sitenizin durumunu düzenli aralıklarla kontrol edebilirsiniz. Bu araçları kullanarak sitenizin Google arama sonuçlarındaki performansını, güncel sıralamaları, teknik bildirimleri takip edebilirsiniz.