GOOGLE SEO GÜNCELLEMELERİ

Çevrimiçi ortamda büyük bir arama ağına sahip olan Google, düzenli bir şekilde güncelleme yapıyor. Özellikle SEO üzerinde yaptığı güncellemeler ile dijital pazarlama uzmanlarının dikkatini çekiyor.
SEO (Search Engine Optimization ) web sitenizin organik trafiğinin artmasını sağlayan temel bir dijital pazarlama tekniğidir. SEO yapılanmasında içerik kalitesi oldukça önemlidir. SEO Google algoritması ile ilgilidir. Peki Google algoritması nedir?

Google Algoritması

Google algoritmaları, arama motorlarında yaptığınız bir arama için en iyi sonucu bulmanız amacıyla geliştirilen programlar kümesidir. Google algoritması sizi uğraştırmaz. Sizin arama ekranına yazdığınız kelimelere uygun sonuçları gösterir.
Google algoritma güncellemeleri sonuç sayfalarının sıralamalarını yaparken Serp sisteminden yararlanır. Google arama ile alakalı en iyi sonuçları gösterebilmek için sürekli bir şekilde algoritmalarını günceller.

Google Yeni SEO Güncellemesi

Google, kullanıcı için en doğru ve alakalı sonuçları gösterebilmek için güncellemeler yapmaktadır. Google, her yıl algoritma güncellemesi yapmaktadır.

Google 2022 yılında Core Update ve Featured Snippet De-Duping adlı iki güncelleme getirmiştir.

Core Update Nedir?
2022 yılında gelen güncelleme Core Update uygulamasıdır. Core Update çekirdek güncellemesi demektir. Geniş çekirdek güncellemesi ile SEO çalışmaları sıralama değişikliğine uğramıştır. Bu güncelleme ile arama kalitesi daha da iyileştirildi.

Featured Snippet De- Duping                                                                                                        Featured Snippet De- Duping güncellemesi, Google’da ilk sırada yer alan web siteleriyle alakalıdır. Bu güncelleme içine giren, web siteleri aynı sayfalarda yer almayacak şekilde düzenlenmiştir.